Ögonhälsoundersökning


Är det kanske dags för en undersökning av dina ögon?


Ser du suddigt, har svårt att fokusera, lider du utav huvudvärk, trötthet eller grusiga ögon? Då kan det vara dags att kolla upp synen. Synen förändras kontinuerligt så vi på Kafa Optik rekommenderar att göra synundersökningar regelbundet. På så sätt kan vi hjälpa dig att upprätthålla en god syn samt bra ögonhälsa. Du kan boka tid för en undersökning genom att besöka oss, ringa oss eller via vår onlinebokningsystem.

Ögonhälsoundersökning 

Genom ögonhälsoundersökningen får vi en komplett bild av hur dina ögon mår. I undersökningen ingår bl.a ögonbottenfotografering, synfältsmätning samt ögontrycksmätning. Syftet är att upptäcka eventuella åldersförändringar i ögat och förhoppningsvis på ett så tidigt stadium, att det går att behandla framgångsrikt.


En viktig del i våra ögonhälsoundersökningar är att titta på hur patienternas gula fläck (det området i ögat där vi har skarpt seende) mår. Detta område i ögat, (som på bilden till höger ser ut som en liten röd prick) påverkas utav åldrandet hos en person, det är därför viktigt för äldre personer att kolla upp sina ögons hälsa från tid till tid. Ett bra sätt att skydda sig mot olika sjukdomar som kan drabba detta område är att bära solglasögon samt att få i sig de viktiga vitaminer som ögat behöver, vi säljer även speciella kosttillskott som ger ett extra skydd mot åldersförändringar i gula fläcken.