Tårfilmsanalys

Är det kanske dags för en undersökning av dina ögon?


Ser du suddigt, har svårt att fokusera, lider du av huvudvärk, trötthet eller grusiga ögon? Då kan det vara dags att kolla upp synen. Synen förändras kontinuerligt, så vi på Kafa Optik rekommenderar att göra synundersökningar regelbundet. På så sätt kan vi hjälpa dig att upprätthålla en god syn samt bra ögonhälsa. Du kan boka tid för en undersökning genom att besöka oss, ringa oss eller via vår onlinebokningsystem.

Problem med tårfilmen


Krånglar dina ögon? Har du problem med ögon som skaver, svider, rinner eller bränner? Känns dina ögon trötta och torra? Så ska du inte behöva ha det. Det finns bra hjälp att få.

Ögat är ett fantastiskt men känsligt organ. För att din syn ska fungera optimalt och dina ögon må bra måste ögats slemhinnor vara i balans med hjälp av en väl fungerande tårfilm. Tårfilmen består av tre lager. Närmast ögat finns ett slemskikt, utanpå detta ett vattenliknande skikt och ytterst ett tunt lager av fettämnen. Varje gång du blinkar fördelas skikten jämnt över ögats yta. Tårfilmen gör dessutom att ljuset bryts jämnt genom hornhinnan vilket är en förutsättning för att vi ska se tydligt. Tårfilmen förhindrar också att ögat torkar ut och spelar en viktig roll i ögats försvar mot infektioner. 
​​​​​​​Om du fått problem med tårfilmen får du även problem med ögonen. Orsakerna till att tårfilmen inte är i bra skick är många, kom in och prata med våra optiker om du känner ​obehag eller problem med dina ögon! Vi har lösningen på många problem!