Tyska Kvalitetsglas från Carl Zeiss, Anno 1846

Det är skillnad på glas och glas...

Hos oss får du tyska glas från världskända Carl Zeiss, som grundades redan 1846.
​​​​​​​En världsledande tillverkare av precisionoptik. Hos oss är alltid våra glas behandlade med Zeiss bästa ytbehandling: DuraVision Platinum. 
​​​​​​​

Enkelslipade Glas


Upplev ett perfekt seende på nära håll eller på långt avstånd, eller om du är under 40 år så på båda två. ZEISS enstyrkeglas är den bästa lösningen för både närsynta och översynta användare. Dessa glas går självklart att skräddarsy efter dina behov med olika typer av behandlingar, färgskiftande glas, färger och toningar.

Progressiva Glas 


Närmar du dig 40? Eller har du redan passerat det? Börjar det bli svårt att se på nära håll? Med ZEISS progressiva glas erbjuds ett optimalt stöd för skarpt och bekvämt seende på både avstånd samt nära håll. Ett par glasögon som gör nästan allt! De är skräddarsydda och perfekt anpassade till dig som användare, vilket ger en högre användartolerans, snabbare tillvänjning och tydligare syn i alla lägen. 

Terminalglasögon


Terminalglasögon finns som både enkelslipade och progressiva glas beroende på ditt behov, dessa glas är anpassade för att ge ett ännu mer optimerat och bekvämt seende på nära håll och vid skrivbordet.

Fotokromatisk behandling
​​​​​​​ 

Fotokromatiska glas är glas som ändrar färg när de utsätts för uv-ljus, för dig som har ett arbete där du ofta går ut och in eller för dig som vill smidigt kunna gå ut utan att tänka på vart du lagt dina solglasögon och inte vill krångla med både vanliga glasögon och solglasögon så är detta den perfekta lösningen för dig. Så fort du går ut i solen, så börjar glasen att skifta färg och när du går in igen så blir glasen klara. 

En illustration av Zeisswerken i Jenna, Thüringen, Tyskland. 1910.