Bågar


Vi på Kafa Optik brinner för glasögon och väljer omsorgsfullt och noggrant ut varje varumärke och båge som tas in till butiken, bågarna ska uppfylla de höga krav på kvalitet som vi tycker att en glasögonbåge ska ha.
Vid val av varumärken ska tillverkarnas rykte vara uppbyggt på god kvalitet, designen av deras bågar och inget annat. Till oss kommer du om du är intresserad av att glasögonen du har på dig är av högsta kvalitet och bästa komfort. Att du ska ha snygga glasögon är något som du värdesätter högt.
​​​​​Som privatbutik så har vi rätt att handla in bågar och märken som andra inte får.

Andy Wolf


En idé mellan två vänner... Så började Andy Wolf sin resa. Märket grundades 2006 av vännerna Andreas Pirkheim, kallad (Andy) och Wolfgang Scheucher, kallad (Wolf). 
Andy Wolf Eyewear började litet, men med en stor vision - att kombinera lokalt och traditionellt glasögonhantverk med modern, innovativ design. Deras bågar tillverkas helt och hållet för hand i Österrike och kvaliteten av deras bågar är svår att hitta i like. 

Fleye

Copenhagen


Grundat 2002 av Annette Estø, Hanne Rosenvold Anderson och Lars Halstrøm.
Fleye Copenhagen kombinerar utmärkta material som kolfiber, titan och acetat i exceptionell kvalitet och vackra färger till att skapa bågar som komplimenterar just din personlighet och stil.

Ørgreen


Ørgreen är dansk design när det är som bäst. Tillverkade i japanskt titan av högsta kvalitet är de designade för att hålla. Kollektionerna är utvecklade och designade i Danmark och tillverkas för hand i Japan, med mer än 100 olika processer för att tillverkas, kan varje båge ta upp till sex månader för att vara redo och i perfekt skick för att lämna fabriken.

Værk

Copenhagen


Scandinavisk design och ingenjörskonst är vad som kännetecknar denna kollektion. 
Værk. En teknisk konstruktion bestående av samarbetande mekaniska delar, vilket är just det sättet gångjärnen på bågen är konstruerade. Værk betyder också konstverk på danska, en vacker kreation. 

Götti

Switzerland


Götti är schweiziska bågar som sedan starten 1993 har haft fokus på innovation, kvalitet och hållbarhet. Alla modeller har designats under ledning av Sven Götti. Med expertis, schweizisk hantverk och ett skarpt öga för kvalitet och precision skapas dessa hållbara premiumbågarna.

Munic


Munic är ett tyskt glasögonmärke med huvudsäte i Munchen. Grundat 1991 av Marcus Riess så styrs nu företaget av honom och hans fru Ari. I en värld av massproduktion av låg kvalitet så vill Munic sticka ut genom att skapa bågar som passar just dig, deras bågar görs ofta i flera olika storlekar och färger för att du ska kunna hitta just din stil. 
En hållbar design i bästa kvalitet som kommer att ge långvarig njutning. Handgjorda i Tyskland, Österrike och Japan.

Porsche Design


EN FILOSOFI SOM FÖLJER ZEITGEIST
Optimera funktionen, förminska formen ända ner till det väsentliga och övervinna det välbekanta för att ständigt upptäcka nya och exceptionella lösningar. En vision som grundaren professor Ferdinand Alexander Porsche redan förverkligade med skapandet av den legendariska Porsche 911. Och ett maxim som Porsche Design konsekvent har följt sedan 1972. Vi på Kafa Optik är stolta av att vara de enda i vårt närområde som får sälja Porsche Design.

Minamoto


Översatt till engelska betyder Minamoto "ursprung" och det är precis vad varumärket står för. Sabae, en stad i den japanska prefekturen Fukui, är inte bara deras ursprung utan också hela den  japanska glasögonindustrins. Bågar i japanskt titan, tillverkade för hand är dessa bågar det perfekta exemplet på japansk precision och kvalitet.

Francois Pinton


Grundat i Paris 1953 så har Francois Pinton utsmyckat många kändisar i sina klassiska glasögon, inte minst Grace Kelly, Jackie Kennedy och Onassis.  François Pintons glasögon symboliserar "la dolce vita" och fransk excellens.


Metro


Svenska glasögon från Göteborg.
Metro är ett independent glasögonmärke som skapar kvalitetsbågar som är handgjorda och prisvärda. Inspirerade av folket, och historierna i Göteborg så är bågmodellerna uppkallade efter olika områden i staden och märket Metro är uppkallat efter det enda som Göteborg saknar, en tunnelbana. 

Chimi


Svenska solglasögon från Stockholm!
Chimi grundades 2016 med en tanke på avskalad och futuristiskt hållbar design.

Vasuma


Vasuma Eyewear grundades i Stockholm 2007 av Jan Vana, Steffen Sundelius och Lars Malmsten.
Modellerna passar både män och kvinnor och är namngivna efter ormar. Historien bakom detta är helt enkelt en hyllning till dem som tidigare har blivit mobbade och stämplade som "glasögonormar" till följd av att de behöver bära receptbelagda glasögon. Vasuma är glasögonormens revansch.