Bågar


Vi väljer att endast jobba med de bågleverantörerna som vi anser uppfyller vårt höga krav på kvalitet.
Vi jobbar med varumärken i flera olika prisklasser, men hos oss hittar du inte de billigaste glasögonen, utan till oss kommer du om du är intresserad av att bågarna och glasen du har på dig är av högsta kvalitet och bästa komfort. Att du ska ha snygga glasögon är något som du värdesätter högt. Du tycker det är viktigt med hög servicenivå och hög kompetens på den som undersöker dina ögon och som tillverkar dina glasögon.

Andy Wolf


En idé mellan två vänner... Så började Andy Wolf sin resa. Märket grundades 2006 av vännerna Andreas Pirkheim, kallad (Andy) och Wolfgang Scheucher, kallad (Wolf). 
Andy Wolf Eyewear började litet, men med en stor vision - att kombinera lokalt och traditionellt glasögonhantverk med modern, innovativ design. Deras bågar tillverkas helt och hållet för hand i Österrike och kvaliteten av deras bågar är svår att hitta i like. Enkla bågar, men av högsta kvalitet helt enkelt.

Fleye

Copenhagen


Grundat 2002 av Annette Estø, Hanne Rosenvold Anderson och Lars Halstrøm.
Fleye Copenhagen kombinerar utmärkta material som kolfiber, titan och acetat i exceptionell kvalitet och vackra färger till att skapa bågar som komplimenterar just din personlighet och stil.

Ørgreen


Ørgreen är dansk design när det är som bäst. Tillverkade i japanskt titan av högsta kvalitet är de designade för att hålla. Kollektionerna är utvecklade och designade i Danmark och tillverkas för hand i Japan, med mer än 100 olika processer för att tillverkas, kan varje båge ta upp till sex månader för att vara redo och i perfekt skick för att lämna fabriken.

Værk

Copenhagen


Scandinavisk design och ingenjörskonst är vad som kännetecknar denna kollektion. 
Værk. En teknisk konstruktion bestående av samarbetande mekaniska delar, vilket är just det sättet gångjärnen på bågen är konstruerade. Værk betyder också konstverk på danska, en vacker kreation. 

Götti

Switzerland


Götti är schweiziska bågar som sedan starten 1993 har haft fokus på innovation, kvalitet och hållbarhet. Alla modeller har designats under ledning av Sven Götti. Med expertis, schweizisk hantverk och ett skarpt öga för kvalitet och precision skapas dessa hållbara premiumbågarna.

Munic


Munic är ett tyskt glasögonmärke med huvudsäte i Munchen. Grundat 1991 av Marcus Riess så styrs nu företaget av honom och hans fru Ari. I en värld av massproduktion av låg kvalitet så vill Munic sticka ut genom att skapa bågar som passar just dig, deras bågar görs ofta i flera olika storlekar och färger för att du ska kunna hitta just din stil. 

En hållbar design i bästa kvalitet som kommer att ge långvarig njutning. Handgjorda i Tyskland, Österrike och Japan.

Minamoto


Översatt till engelska betyder Minamoto "ursprung" och det är precis vad varumärket står för. Sabae, en stad i den japanska prefekturen Fukui, är inte bara deras ursprung utan också hela den  japanska glasögonindustrins. Bågar i japanskt titan, tillverkade för hand är dessa bågar det perfekta exemplet på japansk precision och kvalitet.

La Maison Francois Pinton


Grundat i Paris 1953 så har Francois Pinton utsmyckat många kändisar i sina klassiska glasögon, inte minst Grace Kelly, Jackie Kennedy och Onassis.  François Pintons glasögon symboliserar "la dolce vita" och fransk excellens.

Vasuma


Vasuma eyewear skapades av tre vänner 2005. Jan Vana, Lars Malmsten och Steffen Sundelius ville skapa ett alternativt glasögonmärke för att utmana de traditionella stora modehusens märken. Vasuma erbjuder glasögon som är inspirerade av det bästa från 50- och 60-talet, kryddat med en modern twist. Allt blandat med inspiration från populärkulturen för att skapa glasögon som förstärker bärarens egen identitet och personlighet.

Metro


Svenska glasögon från Göteborg.
Metro är ett independent glasögonmärke som skapar kvalitetsbågar som är handgjorda och prisvärda. Inspirerade av folket, och historierna i Göteborg så är bågmodellerna uppkallade efter olika områden i staden och märket Metro är uppkallat efter det enda som Göteborg saknar, en tunnelbana. 

Kunoqvist


MADE IN MALMÖ
Kunoqvist kännetecknas av svenska linjer med utmanande färger som passar människor som vill synas och inte rädds för att sticka ut.
Huvudkontoret ligger i Malmös gamla industriområde, Norra Sorgenfri.
Namnet KunoQvist är en lek med grundarnas efternamn, Kunosson och Stjernqvist.

Jimmy Choo


Jimmy Choo är ett lyxvarumärke med en känsla av glamour och en lekfull vågad anda. Jimmy Choo är känd för sin självsäkra och excentriska stil och ett exceptionellt hantverk. Deras bågar följer den beskrivningen också, djärva och härliga bågar som vill synas, oftast med hjälp av lite glitter. 

Gucci


Gucci är ett italienskt modehus, grundat 1921 av Guccio Gucci i Florens. Huset är känt för elektriska och samtida skapelser som representerar toppen av italienskt hantverk.

Saint Laurent


Yves Saint Laurent grundades 1961 och är ett av 1900-talets mest framträdande modehus. Ursprungligen ett hus av Haute Couture så revolutionerade Yves Saint Laurent sättet mode och samhälle slås samman.
Deras bågar känns igen genom deras formella men ändå utstickande design. 

Tom Ford


2004 lämnade Tom Ford sitt jobb som kreativ regissör hos Gucci för att starta sitt eget märke. 2005 lanserade han sitt nya märke Tom Ford och började med att sälja kosmetiska produkter snabbt följt av lanseringen av hans glasögonkollektion. Sedan dess har Tom Ford blivit synonymt med design och mode.

Missoni


Missoni är ett italiensk modehus baserat i Varese, grundat av Ottavia och Rosita Missoni 1953 så utmärker sig märket med sina tyger och klassiska mönster. Dessa återspeglas även i designen på deras glasögon, där flera av deras bågar är skapade med deras kända tyg inbäddad i bågen. 

Carrera


Med inspiration från Carrera Panamericana satte Wilhelm Anger 1956 igång sitt sportiga glasögonmärke Wilhelm Anger Werker, 1964 utvecklade han optylbågarna, som har en fördel att de väger 20% mindre än klassisk acetat vilket resulterar i en lättare och skönare passform på ansiktet.
1974 bytte företaget namn till Carrera och etablerade sig i Traun, Österrike och påbörjade där ett samarbete med Ferdinand Alexander Porsche för att ta fram sportiga solglasögon. Märket håller sig än idag troget till sin sportiga design och är ett känt märke inom racing, bla. genom sitt samarbete med Alfa Romeo Formel 1 team.