Bågar

Butikens fylls hela tiden med de senaste nyheterna inom modevärlden. Vårt sortiment är välfyllt med ​märkesbågar.
Klicka på valfrit märke för att utforska deras kollektioner online (tänk på att kollektionerna är oftast mycket större än det som visas på hemsidan).

Tom Ford


2004 lämnade Tom Ford sitt jobb som kreativ regissör hos Gucci för att starta sitt eget märke. 2005 lanserade han sitt nya märke Tom Ford och började med att sälja kosmetiska produkter följt av lanseringen av hans glasögonkollektion. Sedan dess har Tom Ford blivit synonymt med design och mode av högsta klass.

Gucci


Gucci är ett italienskt modehus, grundat 1921 av Guccio Gucci i Florens. Huset är känt för elektriska och samtida skapelser som representerar toppen av italienskt hantverk och är oöverträffad i kvalitet, uppmärksamhet på detaljer och fantasifull design.

Saint Laurent


Yves Saint Laurent grundades 1961 och är ett av 1900-talets mest framträdande modehus. Ursprungligen ett hus av Haute Couture så revolutionerade Yves Saint Laurent sättet mode och samhälle slås samman.
Deras bågar känns igen genom deras formella men ändå utstickande design. 

ELIE SAAB


ELIE SAAB är ett av världens ledande lyxvarumärken för mode, med atelier baserade både i Paris och Beirut. Haute Couture salonger, ready-to-wear boutiquer och bröllopssviter etablerade över hela världens modestäder så utmärker sig märket av elegans och femininiteten. En känsla av mellanöstern blandat med europeisk sensibilitet. Vi på Kafa Optik är stolta över att vara en av de få utvalda butikerna i sverige att få jobba med detta märke.

Andy Wolf


En idé mellan två vänner... Så började Andy Wolf sin resa. Märket grundades 2006 av vännerna Andreas Pirkheim, kallad (Andy) och Wolfgang Scheucher, kallad (Wolf). 
ANDY WOLF EYEWEAR började litet, men med en stor vision - att kombinera lokalt och traditionellt glasögonhantverk med modern, innovativ design. Deras bågar tillverkas för hand i Österrike och kvaliteten av deras bågar är svår att hitta i like. Enkla bågar, men av högsta kvalitet helt enkelt.

Salvatore Ferragamo


Salvatore Ferragamo började sin resa inom mode som en invandrare i usa från södra italien, han öppnade 1923 upp sin första butik, Hollywood Boot Shop och började tillverka skor som snabbt blev populära hos kändisar som bla. Joan Crawford, Sophia Loren och Greta Garbo. 1927 återvända han till Italien och satte upp en ny butik i Florens. Märket har sedan dess expanderat till att producera andra produkter inom mode, så som glasögon, där en djärv och klassisk italienskt designspråk styr formerna på bågarna. 

Ørgreen


Ørgreen är dansk design när det är som bäst. Tillverkade i titan av suverän kvalitet är de designade för att hålla. Kollektionerna är utvecklade och designade i Danmark och tillverkas för hand i Japan, med mer än 100 olika processer för att tillverkas, kan varje båge ta upp till sex månader för att vara klar och i perfekt skick för att lämna fabriken.

Metro


Svenska glasögon från Göteborg.
Metro är ett independent glasögonmärke som skapar kvalitetsbågar som är handgjorda och prisvärda. Inspirerade av folket, och historierna i Göteborg så är bågmodellerna kallade efter olika områden i staden och märket Metro är uppkallat efter det enda som Göteborg saknar, en tunnelbana. 


Hugo Boss


Tysk Straight forward design.
Hugo Boss är ett tyskt modehus med inriktning på herrkollektioner. Deras bågar är gjorda för att passa herrar i alla situationer, från vardaglig proper stil, till elegant klädda kvällar. Kollektionerna är både moderna och eleganta. Tidlösa stilar med en fräsch, modern twist är en väsentlig del av deras DNA.

Jimmy Choo


Jimmy Choo är ett lyxvarumärke med en känsla av glamour och en lekfull vågad anda. Jimmy Choo är känd för sin självsäkra och excentriska stil och ett exceptionellt hantverk. Deras bågar följer den beskrivningen också, djärva och härliga bågar som vill synas, oftast med hjälp av lite glitter. 

Silhouette


Med en lång tradition av att producera klassiska och innovativa glasögon som går tillbaka till 1964. Produktionsfilosofin, med sitt hantverk och betoning på manuellt arbete, resulterar i unika glasögon. Kända för sina hålgarnityrsbågar i titan är detta ett klassiskt och känt märke för de som vill ha en elegant och ren stil. 

Missoni


Missoni är ett italiensk modehus baserat i Varese, grundat av Ottavia och Rosita Missoni 1953 så utmärker sig märket med sina tyger och klassiska mönster. Dessa återspeglas även i designen på deras glasögon, där deras bågar är skapade med deras kända tyg inbäddad i bågen. 

Carrera


Med inspiration från Carrera Panamericana satte Wilhelm Anger 1956 igång sitt sportiga glasögonmärke Wilhelm Anger Werker, 1964 utvecklade han optylbågarna, som har en fördel att de väger 20% mindre än klassisk acetat vilket resulterar i en lättare och skönare passform på ansiktet.
1974 bytte företaget namn till Carrera och etablerade sig i Traun, Österrike och började ett samarbete med Ferdinand Alexander Porsche för att ta fram sportiga solglasögon. Märket håller sig än idag troget till sin sportiga design och är ett känt märke inom racing, bla. genom sitt samarbete med Alfa Romeo Formel 1 team.

Kunoqvist


MADE IN MALMÖ
Kunoqvist kännetecknas av svenska linjer med utmanande färger som passar människor som vill synas och inte rädds för att sticka ut.
Huvudkontoret ligger i Malmös gamla industriområde, Norra Sorgenfri.
Namnet KunoQvist är en lek med grundarnas efternamn, Kunosson och Stjernqvist.

David Beckham


David Beckham, global ikon känd för sin stil, har tagit fram sin egen kollektion med en samling av tidlösa ramar gjorda av de allra finaste materialen, som kombinerar en enkel, brittisk stil och attityd med en vintage anda. Flera tidigare försök av sportikoner att skapa ett exklusivt märke har sällan lyckats som David Beckham, med hjälp av Safilo Group, en av de världsledande glasögontillverkarna har de lyckats få till glasögon som både ser bra ut och håller väldigt hög kvalitet. 
lineline
line