Kafa Optik 


En familjeägd optikerbutik med fokus på klinisk kompetens och glasögon av högsta kvalitet. 
Vår verksamhet påbörjades 1996 med en optikerbutik i centrala Mjölby, butiken drevs av Leg. Optiker George Kafa och flyttades 2002 till Motala, sedan vår etablering i Motala har vi hela tiden försökt utveckla oss med inrikting på att ge Motalaborna den högsta graden av klinisk optometri och glasögon som har tillverkats för kärleken till optik.

Vår utrustning i butik hänger hela tiden med och är oftast även före branschen när det gäller modernare och mer utvecklade maskiner, samt även maskiner som oftast inte finns hos de vanliga optikerbutikerna, som oftast lägger större fokus på försäljning. Fördelen med detta är att vi får nischa in oss på ett område som (tyvärr) inte är så stort i vår bransch, ögonhälsan. Med hjälp utav vår utrsutning ser vi till att alltid ha full koll på våra patienters ögon, både när det gäller deras synbehov men också deras ögons hälsotillstånd.

Vår engagemang inom optik stannar inte vid att bara ha det senaste utrustningen i butik, 2014 tog George sin mastersexamen (MSc) i klinisk optometri vid Salus University i Philadelphia för att vidare kunna utveckla sina kunskaper inom ögats hälsa och ögats olika sjukdomar. Detta gör vi för att våra patienter ska kunna känna sig extra trygga med våra undersökningar av deras ögon, med kunskapen av att de får den högsta kvaliteten på undersökningen, något de självfallet förtjänar.

Sedan 2016 har även sonen Fahed tagit sin legitimation vid Karolinska Institutet och 2017 var han färdig med sin vidareutblidning till att bli MSc inom klinisk optometri, vilket ger oss båda en stor fördel kunskapsmässigt.

Vi väljer även att jobba med glas från Carl Zeiss, dels för deras historia inom optiska lösningar och för att deras kunskap och teknik inom optik är världsledande. Vi vill alltid se till att våra patienter har de absolut bästa lösningarna på sina problem. 

Vår bågkollektion innehåller ett stort utbud av märkesglasögon av högsta kvalitet, allt från på riktigt handgjorda bågar till märken som fokuserar på hållbarhet och återvinning utan att kompromissa på kvaliteten. 

Alla våra glasögon skapas för hand i vår egna verkstad vilket gör att vi kan själva ha större påverkan på hur dina glas och bågar ska formas efter just ditt ansikte. Att ha en egen verkstad gör även att vi snabbare kan tillverka och leverera dina glasögon åt dig, alltifrån cirka 1 timme för ett par enkelslipade glasögon och  5 arbetsdagar för ett par progressiva glasögon. 

Varmt välkomna till en familjeägd optikerbutik som fokuserar på era problem och att hitta lösningarna på de.